Välkomna till Alex´Kennel,som ägs av mig Lotta Alexanderson och min man Björn.
Vår gård ligger precis i kanten på Österlen i Skåne, 15km från Brösarp.
Här föder vi upp Papillons i liten skala. Här finns gott om utrymme för hundarnas utevistelse,och nära till skogen.

Alex´kennel startades 1947 av Björns pappa, Rune Alexanderson , då med Schäferhundar. 1949 registrerades kennelnamnet Alex´.
Rune började som bruksprovsdomare 1953 och -57 blev han auktoriserad utställningsdomare. Han var även ägare till en Beagle som blev det årets Guldhund.
Björn och jag tog över rodret 2001, med Rune som passiv delägare.
Björn har haft egen uppfödning av Beagles och gjorde sin militärtjänst
på försvarets hundskola, med att träna minhundar. Han har även vunnit BIS med en Greyhound.

Min karriär med hundar började -73, när jag fick anställning på Rödde Farm ,som hund och hästskötare på Marianne Furst Danielssons kennel i Blentarp.
1974 flyttade vi till Alexgården och dit flyttade också Rune.
Marianne och Rune var alltid ute och dömde på nån utställning så jag lärde mig fort att klara skötsel och valpningar själv.Jag skötte också tiotalet hästar och var  hingsthållare till Any Question ,
en fantastisk hingst som importerades från Fergus och Pamela Graham i England.

1976 var jag trött på att jobba på kennel, så Marianne ordnade jobb åt mig i USA, hos Sylvia Hammarström på Skansens kennel, som är en av Amerikas största uppfödare.
På vardagarna skötte och badade jag de 35 hundar som var i min vård, samt tränade lydnad med hundar som kom dit på 3 veckors kurser. På helgerna åkte vi på lydnads tävlingar eller utställning.
Jag blev hedersmedlem i Sonoma Counties Schyttshundclub,som jag tränade med två kvällar i veckan.En härlig och lärorik tid.
Efter  6 mån i USA kom jag  till Sverige. Marianne ringde och frågade om jag kunde tänka mig att jobba hos henne igen ,och så blev det.
1977 flyttade jag ihop med Björn och i slutet på det året upphörde min anställning hos Marianne.
Vi startade vårt lantbruk 1979. Då föddes också behovet av hund till vallning. Vi skaffade Bordecollie till våra mjölkkor och får,och hade även mindre uppfödning.

År 2000 köpte vi vår första Papillon. "La Rocca´s Last Rose Of Summer" (Rosie). En liten brun och vit tik, efter "Nouveau Chevrolet" och "La Rocca´s Aniara Of Sweden"
Hon har fått 9 valpar varav 4 är champions. Två av dessa är kvar i kenneln, "Alex´First Choise" och "Alex Cornelia". En, "Alex´Back In Business", ägs av 'Alpcocks kennel' och en finns hos kennel 'Forussi' i Polen.

Vi avvecklade vårt lantbruk 2004,och jag ägnar numera full tid åt hundarna, medans Björn jobbar borta.
Hundantalet har ökat med åren, men alla våra hundar bor hos oss som familjemedlemmar.
Av våra valpköpare önskar vi att valpköpet ska vara väl genomtänkt och att det finns plats och tid för den nya valpen. Fortsatt kontakt med valpköparen är också ett önskemål, men inget krav.
Det är alltid lika roligt att få höra om  hundarnas utveckling i livet.

Det var lite om Alex´kennel och vår historia.

         Välkomna till Alex´Kennel!


        Lotta och Björn Alexanderson